LAPTOPI

Galaxy Book S – baterija koja traje 23 sata!

Osim Galaxy Note 10 i 10+ phableta, Samsung je na svojem Unpacked 2019 događanju predstavio i novi Windows 10 ultraprijenosnik težine od samo 0,96 kgGalaxy Book S. Ovoga puta radi se o dizajnu tipičnog laptopa ili ultraprijenosnika, što znači da dolazi s klasičnim poklopcem, odnosno ne radi se o 2-u-1 prijenosniku poput Galaxy Booka i Galaxy Booka 2, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Razvijen u bliskoj suradnji s Microsoftom

Tokom prezentacije, Samsung je više puta naglašavao da je prijenosnik razvijen u bliskoj suradnji s Microsoftom, pa je ekipa iz Redmonda držala svoje govorancije o “silnim mogućnostima ekosustava Windowsa 10”, no to možete čuti kada god ih netko pozove na predstavljanje novih laptopa s predugrađenim Windowsima, pa nam nije bilo previše zanimljivo.

Prijenosnik dolazi s 13-inčnim FHD zaslonom osjetljivim na dodir, a pogoni ga Qualcommov 7-nanometarski 64-bitni osmojezgreni 8cx procesor, uz pomoć 8 GB LPDDR4X RAMmemorije. Moći ćete ga kupiti sa pohranom od 256 ili 512 GB te proširiti SD karticom do 1 TB.

Kapacitet baterije od 42 Wh!

Tokom prezentacije Samsung je rekao da je ovo “laptop s esencijom pametnog telefona” i pojasnio da je to stoga jer posjeduje moćni mobilni čipset s LTE (4G) povezivošću. Pored toga Galaxy Book S ima još jednu (doslovnu) poveznicu s novim Note 10/10+ telefonima, jer ćete ga puniti istim brzim punjačem kao i nove phablete, odnosno moći ćete koristiti punjač/adapter koji koristite na Noteu 10. Baterija dolazi s kapacitetom od 42 Wh, a Samsung tvrdi da će vam omogućiti do 23 sata neprekidnog gledanja video filmova.

U laptop su ugradili senzor otiska prsta, svjetlosni senzor, AKG zvučnike s Dolby Atmostehnologijom, a za video pozive na raspolaganju imate kameru od 720p. Galaxy Book S će se na tržištu naći u rujnu ove godine po cijeni od 999 američkih dolara.